Přírodní produkty na podporu imunity

Naše imunita dostává během podzimního počasí opravdu zabrat. Jednoho po druhém nás klátí chřipka či obyčejné nachlazení. Jak se bránit za pomoci přírodních produktů? A po čem sáhnout? Ne všechny produkty, které se chválí tím, že jsou přírodní opravdu přírodní jsou. Zaměřte se na složení výrobků a budete mít jasno.
smrkové výhonky
Produkty s hlívou ústřičnou
Hlíva ústřičná je opravdová královna naší imunity. Její účinky jsou znám již spoustu let a jsou považovány za jedny z nejprospěšnějších. Obsahuje mnoho látek a vitamínů, které podporují naši imunitu. Hlívu ústřičnou můžete konzumovat v jídle, nebo si vybrat jeden z preparátů, které se na trhu nachází. Pomáhá na problémy s vysokým cholesterolem, stabilizuje krevní tlak, podporuje činnost střev. Pomáhá také na kloubová a kožní onemocnění. Především ale podporuje naši imunitu a zvyšuje obranyschopnost organismu.
Rakytník
Drobné oranžové plody rakytníku mají velmi vysoký obsah vitamínu C a konzumovat je klidně můžete syrové. Za studena se lisuje rakytníkový olej, který má velký obsah vítamínů, beta karotenu, kyseliny listové a dalších látek. Rakytník můžete konzumovat syrový, čerstvý, sušený, ve formě sirupu, džusu či zpracovaný v kapslích. Volte spíše produkty s menším množstvím přidaných látek. Vhodné jsou právě sirupy, které sice obsahují cukr ale mnohdy už nic navíc.
rakytník na větvičce
Smrky
Nespojujete si jehličnaté listy s naší imunitou? Již naši předci věděli, že mladé výhonky smrků dokážou vyléčit kašel i rýmu a podpořit imunitu člověka na celou zimu. Smrkové výhonky totiž obsahují vysoké množství vitamínu C, silici, která zmírňuje kašel, rozpouští hleny, ale tiší i bolesti svalů. Smrkové výhonky se upravují jednoduše do formy sirupu. Ten si můžete doma jednoduše vytvořit, nebo koupit v obchodě. Recept je jednoduchý. Mladé smrkové výhonky, cukr, citron a sklenici. Více toho nepotřebujete. Výhonky opláchnete, osušíte a dáte do zavařovací sklenice (důkladně vymyté). Do sklenice dejte vždy pěti centimetrovou vrstvu výhonků a zasypte asi centimetrem cukru. Na cukr položte dva plátky citronu a opakujte, než bude zpracováno vše. Poslední vrstvou musí být cukr.